Několik informací pro nový školní rok 2015/2016

autor: | Kvě 21, 2015 | Školní aktuality

Několik informací pro nový školní rok 2015/2016

Školní družina – kapacita:

V posledních 2 letech se stupňoval tlak na umístění dětí v družině, proto jsme ve spolupráci se zřizovatelem navýšili kapacitu školní družiny. Od 1. září 2015 tak bude otevřeno další oddělení.

Školní družina – provozní doba:

Provozní doba je přizpůsobována potřebám rodičů, zde můžeme jen apelovat na včasné vyzvedávání dětí a neprotahování jejich pobytu ve ŠD. Občas také někomu vyvstane potřeba umístit dítě do tzv. ranní družiny. Její provoz zůstane zachován od 6.45 h. A proč ne už od 6.00 h? Kromě zásadních provozních důvodů (způsob financování tzv. „výkonů“, nutnost dodržování tzv. „limitu zaměstnanců“ aj.) je zde i jiný faktor, dětský. Aby bylo dítě již v 6.00 h ve škole, připravené, nasnídané a nastartované na nový pracovní den, mělo by vstávat cca v 5 hodin ráno. Na začátku vyučování v 8.00 h, tedy toho podstatného, co ho čeká, bude šestiletý prcek nejspíš grogy. Prosím, pokud to jenom trochu lze, nechejme noc na to, aby se děti vyspaly.

Spojení 9. ročníků do 2 tříd je způsobeno výhradně provozními důvody (viz závorka výše). Bohužel to má dopad i na pedagogický sbor v podobě snížení úvazků a odchodu učitelů. Ve srovnání s tímto faktem se problém „kamarádi v jiné třídě“ jeví celkem řešitelný, viďte. Na rozmístění žáků stále pracujeme, snažíme se dětem a jejich přání vyhovět co nejvíce.

Mgr. Jiří Kyjovský, ředitel

Rubriky Nedávné příspěvky Archiv