Odznak všestrannosti – krajské kolo 2023

autor: | Čvn 1, 2023 | Školní aktuality

Dne 23. 5. 2023 se na stadionu – AC Moravská Slavia Brno konalo krajské kolo OVOV (Odznak všestrannosti olympijských vítězů). Do sportovního zápolení se zapojila družstva z 16 jihomoravských škol včetně naší ZŠ Rousínov. Závodili ti nejlepší žáci z 4. – 8. ročníku. Sportovci si porovnali své výkony v 5 disciplínách. 4 disciplíny byly stejné pro všechny –běh na 60 m, skok do dálky, shyby a leh-sedy. Pátou disciplínu si žáci volili –  běh na 1000, plavání, nebo driblink. 

Za družstvo soutěžili E. Quierencová (7.A), B. Bukovská (7.B), N. Eichová (7.B),  N. Součková (8.B), V. Ševčík (8.C), J, Pospíšil (8.C), T. Kričinský (7.C) a K. Wagner (6.A). Naše družstvo se probojovalo na krásné 12. místo z celkových 16. 

Želízka v ohni jsme měli i v kategorii jednotlivců. Za ty soutěžili A. Kovaříková (4.A), A. Lochmanová (5.B), M. Bukovský (4.C) a bezkonkurenční M. Grus (4.A), který vybojoval 1. místo z celkových 8 a zajistil si tak postup do REPUBLIKOVÉHO FINÁLE! 

Všichni členové našeho týmu podali skvělé osobní výkony. Všem závodníkům (ale i jejich rodičům) patří velké poděkování za vzornou reprezentaci školy!

M. Grusovi do republikového kola, které se bude konat v září v Brně, přejeme sílu a nové osobní rekordy! 

Mgr. Kateřina Šmehlíková a Mgr. Markéta Sekaninová 

Rubriky Nedávné příspěvky Archiv